-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce6
-
Celkový čas1 hod
Klasika českých hospod, chalup i domácností, kterou si dovedete snadno připravit sami doma. Navíc se skvěle hodí k pivu a milovníci pálivého si ji mohou pořádně přiostřit.
Babiččiny buřty na pivu je snadný recept, u kterého dokonale zužitkujete zbytky špekáčků nebo jiné uzeniny. Příprava netrvá příliš dlouho, za to chuť je vynikající. Pikantní buřty na pivu vždy dopékám v troubě, tak jako babička.
Suroviny na babiččiny buřty na pivu
- 3 lžíce sádla nebo olej
- 6 špekáčků, buřtů či klobás
- 4 cibule
- 1 lžíce cukru
- 2 papriky
- 1 malý protlak
- 1 lžíce uzené papriky
- 250 ml rajčatového pyré
- 500 ml piva
- 2 lžíce domácího kečupu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce BBQ omáčky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sójovky
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce tymiánu, rozmarýnu…
- chilli
- sůl, pepř
- med podle chuti
VIDEORECEPT
Postup přípravy babiččiných buřtů na pivu
- Nejprve si nakrájejte cibule na proužky a špekáčky si podélně rozkrojte a poté nakrájejte mřížku přes střívko. V hrnci na lžíci sádla špekáčky orestujte dozlatova z obou stran a poté je vyndejte stranou.
- Do stejného hrnce přidejte podle potřeby tuk a cibuli s paprikou orestujte. Ke konci přidejte lžíci cukru a nechte ho zkaramelizovat. Základ zaprašte uzenou paprikou, přidejte rajský protlak a krátce prosmažte. Ihned zalijte rajčatovou passatou a pivem.
- Do směsi přidejte domácí kečup, BBQ omáčku, 3 stroužky česneku, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, 2 bobkové listy, lžíci tymiánu nebo rozmarýnu, chilli a vše společně provařte x minut. Pokud je směs příliš kyselá přidejte med podle chuti.
- Orestované špekáčky vyskládejte do pekáčku a zalijte připravenou rajčatovou směsí. Pečte na 180°C 20 minut.
- Špekáčky na pivu podávejte s čerstvým chlebem.
Chutnaly vám babiččiny buřty na pivu? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Babiččiny buřty na pivu
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews