
- 
                    Čas přípravy20 min
- 
                    Doba vaření40 min
- 
                    Porce6
- 
                    Celkový čas1 hod
Klasika českých hospod, chalup i domácností, kterou si dovedete snadno připravit sami doma. Navíc se skvěle hodí k pivu a milovníci pálivého si ji mohou pořádně přiostřit.
Babiččiny buřty na pivu je snadný recept, u kterého dokonale zužitkujete zbytky špekáčků nebo jiné uzeniny. Příprava netrvá příliš dlouho, za to chuť je vynikající. Pikantní buřty na pivu vždy dopékám v troubě, tak jako babička.
Suroviny na babiččiny buřty na pivu
 3 lžíce sádla nebo olej 3 lžíce sádla nebo olej
 6 špekáčků, buřtů či klobás 6 špekáčků, buřtů či klobás
 4 cibule 4 cibule
 1 lžíce cukru 1 lžíce cukru
 2 papriky 2 papriky
 1 malý protlak 1 malý protlak
 1 lžíce uzené papriky 1 lžíce uzené papriky
 250 ml rajčatového pyré 250 ml rajčatového pyré
 500 ml piva 500 ml piva
 2 lžíce domácího kečupu 2 lžíce domácího kečupu
 1 lžíce hořčice 1 lžíce hořčice
 1 lžíce BBQ omáčky 1 lžíce BBQ omáčky
 3 stroužky česneku 3 stroužky česneku
 1 lžička sójovky 1 lžička sójovky
 1 lžička worcesterové omáčky 1 lžička worcesterové omáčky
 2 bobkové listy 2 bobkové listy
 1 lžíce tymiánu, rozmarýnu… 1 lžíce tymiánu, rozmarýnu…
 chilli chilli
 sůl, pepř sůl, pepř
 med podle chuti med podle chuti
VIDEORECEPT
Postup přípravy babiččiných buřtů na pivu
 Nejprve si nakrájejte cibule na proužky a špekáčky si podélně rozkrojte a poté nakrájejte mřížku přes střívko. V hrnci na lžíci sádla špekáčky orestujte dozlatova z obou stran a poté je vyndejte stranou. Nejprve si nakrájejte cibule na proužky a špekáčky si podélně rozkrojte a poté nakrájejte mřížku přes střívko. V hrnci na lžíci sádla špekáčky orestujte dozlatova z obou stran a poté je vyndejte stranou.
 Do stejného hrnce přidejte podle potřeby tuk a cibuli s paprikou orestujte. Ke konci přidejte lžíci cukru a nechte ho zkaramelizovat. Základ zaprašte uzenou paprikou, přidejte rajský protlak a krátce prosmažte. Ihned zalijte rajčatovou passatou a pivem. Do stejného hrnce přidejte podle potřeby tuk a cibuli s paprikou orestujte. Ke konci přidejte lžíci cukru a nechte ho zkaramelizovat. Základ zaprašte uzenou paprikou, přidejte rajský protlak a krátce prosmažte. Ihned zalijte rajčatovou passatou a pivem.
 Do směsi přidejte domácí kečup, BBQ omáčku, 3 stroužky česneku, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, 2 bobkové listy, lžíci tymiánu nebo rozmarýnu, chilli a vše společně provařte x minut. Pokud je směs příliš kyselá přidejte med podle chuti. Do směsi přidejte domácí kečup, BBQ omáčku, 3 stroužky česneku, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, 2 bobkové listy, lžíci tymiánu nebo rozmarýnu, chilli a vše společně provařte x minut. Pokud je směs příliš kyselá přidejte med podle chuti.
 Orestované špekáčky vyskládejte do pekáčku a zalijte připravenou rajčatovou směsí. Pečte na 180°C 20 minut. Orestované špekáčky vyskládejte do pekáčku a zalijte připravenou rajčatovou směsí. Pečte na 180°C 20 minut.
 Špekáčky na pivu podávejte s čerstvým chlebem. Špekáčky na pivu podávejte s čerstvým chlebem.
Chutnaly vám babiččiny buřty na pivu? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Babiččiny buřty na pivu
Napište komentář Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.



 
									 
									 
									 
									 
									
Hodnocení receptu